Υπηρεσία 3D Secure


Οι αγορές που πραγματοποιείτε στο διαδίκτυο με τις πιστωτικές κάρτες Visa και Mastercard της PostCredit γίνονται πλέον με ισχυρή διαδικασία ταυτοποίησης, παρέχοντας υψηλότερο επίπεδο ασφαλείας μέσω της υπηρεσίας Visa Secure & Mastercard Identity Check.

Η υπηρεσία 3D Secure σας προστατεύει από μη εξουσιοδοτημένες διαδικτυακές αγορές και αφορά συναλλαγές μόνο σε online καταστήματα που φέρουν το σήμα "Verified by Visa" ή / και "Mastercard SecureCode®". Η εξακρίβωση της ταυτότητάς σας γίνεται με ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια αφού εφαρμόζεται το αναβαθμισμένο πρωτόκολλο ασφαλείας EMV 3DS, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο απάτης των διαδικτυακών σας συναλλαγών.

Η υπηρεσία παρέχεται δωρεάν χωρίς να απαιτείται κάποια ενέργεια από πλευράς σας, αποτελώντας θεσμική υποχρέωση στα πλαίσια του Strong Customer Authentication της υπηρεσίας πληρωμών PSD2.

Πώς πραγματοποιείτε συναλλαγές με την υπηρεσία 3D Secure;

1. Πριν ξεκινήσετε τη διαδικτυακή σας αγορά, θα πρέπει να σιγουρευτείτε ότι έχετε μαζί σας το κινητό σας τηλέφωνο.

2. Κατά την πραγματοποίηση της ηλεκτρονικής σας συναλλαγής με την πιστωτική σας κάρτα, θα εμφανιστεί στην οθόνη σας ενημέρωση με τα ακόλουθα στοιχεία:

 • Επωνυμία εμπόρου
 • Ποσό συναλλαγής
 • Ημερομηνία συναλλαγής
 • Αριθμός πιστωτικής κάρτας (4 τελευταία ψηφία)
 • Αριθμός κινητού τηλεφώνου (που έχει καταχωρηθεί κατά δήλωσή σας στο σύστημα της PostCredit).

3. Στη συνέχεια, θα λάβετε έναν κωδικό πρόσβασης μιας χρήσης (OTP - One Time Password) με sms στο κινητό σας τηλέφωνο ο οποίος είναι μιας χρήσης και ισχύει για χρονικό διάστημα τριών (3) λεπτών από τη στιγμή που θα τον λάβετε. Με την παρέλευση του χρονικού αυτού διαστήματος, εάν δεν χρησιμοποιηθεί, ο κωδικός θα ακυρώνεται.

Προσοχή, βεβαιωθείτε ότι ο αριθμός του κινητού σας τηλεφώνου είναι ο ίδιος με αυτόν που έχετε δηλώσει στην PostCredit.

4. Στην οθόνη σας θα εμφανιστεί ενημέρωση για καταχώριση:

 • Kωδικού μιας χρήσης, όπου θα πρέπει να καταχωρίσετε το (OTP) που έχετε λάβει στο κινητό σας.
 • Προσωπικού Κωδικού, όπου θα πρέπει να καταχωρίσετε τον Α.Φ.Μ. σας (υποχρεωτικά 9 ψηφία).

Με την πραγματοποίηση της πρώτης σας διαδικτυακής συναλλαγής μέσω 3D Secure, και αφού πληκτρολογήσετε το sms OTP και τον Α.Φ.Μ. σας θα πρέπει, σύμφωνα με την οθόνη που θα εμφανιστεί, να αλλάξετε τον Προσωπικό σας Κωδικό (Α.Φ.Μ.) με κάποιον της επιλογής σας. Ο νέος Προσωπικός Κωδικός που θα δημιουργήσετε παραμένει ο ίδιος για τις επόμενες συναλλαγές σας και ισχύει μόνο για την πιστωτική κάρτα με την οποία πραγματοποιήσατε τη συναλλαγή.

Στην περίπτωση που σε κάποια μελλοντική σας συναλλαγή δε θυμάστε τον Προσωπικό Κωδικό που είχατε δημιουργήσει και εισάγει για να ολοκληρώσετε τη συναλλαγή σας, μπορείτε να επικοινωνήστε με τη Διεύθυνση Εξυπηρέτησης Πελατών της PostCredit για την έκδοση προσωρινού Προσωπικού Κωδικού. Με τον προσωρινό Προσωπικό Κωδικό που θα λάβετε, σας παρέχεται η δυνατότητα κατά την επόμενη σας συναλλαγή να τον αλλάξετε.

Εάν πραγματοποιήσετε 3 προσπάθειες με εισαγωγή λάθος Κωδικού μιας χρήσης ή Προσωπικού Κωδικού, η κάρτα σας κλειδώνεται προσωρινά για 3 λεπτά. Η κάρτα σας ξεκλειδώνει αυτόματα, μετά το πέρας των 3 λεπτών. Σε περίπτωση που καταχωρίσετε για 4η φορά λάθος Κωδικό, τότε η κάρτα σας απενεργοποιείται για συναλλαγές 3D Secure και θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την PostCredit για ενεργοποίηση της υπηρεσίας.

5. Ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα και ολοκληρώνοντας την εξακρίβωση της ταυτότητάς σας με ισχυρή ταυτοποίηση, η πληρωμή σας προωθείται για έγκριση και η συναλλαγή σας ολοκληρώνεται.

Σας επισημαίνουμε:

 • Ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.) και το κινητό σας τηλέφωνο που είναι σε ισχύ είναι απαραίτητα για την ολοκλήρωση της συναλλαγής σας μέσω της υπηρεσίας VISA Secure & Mastercard Identity Check.
 • Σε περίπτωση που δεν έχετε δηλώσει / επικαιροποιήσει τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.) και το κινητό σας τηλέφωνο, καλέστε στο 212 212 3000 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
 • Για την πραγματοποίηση συναλλαγής σας στο διαδίκτυο (e-commerce) που υπερβαίνει το ποσό των €30, είναι υποχρεωτική η διαδικασία ισχυρής ταυτοποίησης πελάτη. Οι e-commerce συναλλαγές που δεν υπερβαίνουν το ποσό των €30 θα μπορούν να πραγματοποιηθούν εφόσον το όριο δεν ξεπερνάει το ποσό των €100.

Ειδικά, για την επαναποστολή Κωδικού μιας χρήσης, ξεκλείδωμα της κάρτας σας για online συναλλαγές καθώς και για αναλυτικές οδηγίες διενέργειας online συναλλαγών μπορείτε να καλέσετε όλο το 24ωρο στα ακόλουθα τηλέφωνα:

 • 212 212 3000 (Δευτέρα - Παρασκευή, 08:00-20:00)
 • 211 62 43 199 (Δευτέρα - Παρασκευή, 20:00 - 08:00, Σαββατοκύριακα και Αργίες)

 

Για να ενημερωθείτε για τους Όρους χρήσης της Υπηρεσίας 3D Secure πατήστε εδώ

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας εξασφαλίσουμε μία κορυφαία εμπειρία περιήγησης και για να μας βοηθήσουν να βελτιώσουμε την ιστοσελίδα μας.
Επιλέξτε για να δείτε λεπτομερείς περιγραφές των τύπων cookies και να επιλέξετε ποιους θα αποδεχτείτε.